На цьому наголошує прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий (на знімку). За його словами, прокуратура Вінниччини готує апеляційну скаргу на вирок Вінницького міського суду стосовно покарання бойовика батальйону «Спарта» «ДНР» Вадима Майстренка.

 

 

— Це принципова позиція прокуратури. Ті, хто брав участь у терористичних організаціях, мають отримувати покарання на максимальний термін, визначений Кримінальним кодексом України, — сказав В’ячеслав Соколовий.
Як повідомляв «Голос України», Вадима Майстренка засудили до 14 років позбавлення волі. Максимальний термін ув’язнення за таке порушення — 15 років.


— Йдеться не про ще один рік тюрми для злочинця, — продовжує В’ячеслав Соколовий. — Той, хто співпрацює із сепаратистами, бере участь у терористичній організації, має знати і розуміти, що на нього чекають максимальні терміни покарання. Це принципова позиція прокуратури. Крім того, під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, необхідних для засудження бойовика до 15 років позбавлення волі. Саме на ці докази опиратимемося в апеляційній скарзі.


До речі, адвокат засудженого також звертатиметься до суду вищої інстанції. На його думку, вирок необґрунтований, його винесено з процесуальними порушеннями. Апеляційні скарги має бути подано до 14 лютого, тобто у місячний термін після винесення вироку. Це перший в історії судочинства області випадок заочного засудження злочинця. Бойовик продовжує залишатися на тимчасово непідконтрольній території Донбасу. Затримати його і доправити до слідчого ізолятора суд доручив відділу контррозвідки обласного управління СБУ.


Вінницька область.


Фото надано прес-службою прокуратури Вінниччини.