Чотири тисячі споживачів газу у Вінниці отримали платіжки за січень із сумами, що перевищують тисячу гривень. Це у 10—15 разів більше, ніж у грудні.


За інформацією однієї з читачок «Голосу України», яка мешкає у гуртожитку на вулиці Станіславського, за перший місяць року їй нарахували удесятеро більше, ніж у грудні. «У квитанції вказана сума 1092 гривні 46 копійок», — уточнює жінка. Прес-секретар ПАТ «Вінницягаз» Оксана Поліщук пояснила, що тарифи і схема розрахунків не змінилися. Суми, мовляв, помилкові. «Сталася масштабна технічна помилка під час нарахування плати за газ за перший місяць нового року, — каже Оксана Поліщук. — Йдеться про збій у роботі системи. Платіжки із завищеними сумами надійшли 4 тисячам споживачів із 160 тисяч».


За словами співрозмовниці, оператори ПАТ «Вінницягаз» через контакт-центр роз’яснюють людям ситуацію. Наголошують, що сплачувати за помилковими рахунками не потрібно. Вже надруковано нові квитанції. Слід дочекатися їх отримання чи звернутися до будь-якого відділення, де приймають оператори «Вінницягаз», і переконатися, що помилку у базі даних виправлено. Прес-секретар товариства нагадує абонентам про можливі зміни в оплаті і з іншої причини. «Абоненти, які користуються газом і мають лічильник, його показники мають фіксувати першого числа кожного місяця, а повідомляти до п’ятого числа, — наголошує Оксана Поліщук. — Якщо споживач цього не зробив, йому порахують використаний газ так само, як рахують споживачам без лічильника. А це вже буде інша цифра».

Вінницька область.