Акцію на підтримку Надії САВЧЕНКО у день її судилища 22 березня провели у Страсбурзі у приміщенні Ради Європи представники української делегації, які беруть участь у 30-й сесії Конгресу місцевих та регіональних влад.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук представник нашої держави у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. «Свою підтримку українська делегація висловила тим, що перед офіційним відкриттям сесії у фойє розгорнула державний прапор і на його фоні роздавала символічні наліпки з написом «Свободу Надії Савченко, – йдеться у повідомленні Сергія Моргунова. – Їх вручали делегатам від інших країн, які прямували до зали засідань. Зізнаюсь, дуже приємно було відчувати підтримку від делегатів, які представляють громади різних європейських країн».

 

На знімку: представники місцевого самоврядування нашої держави під час акції на підтримку Надії САВЧЕНКО перед офіційним відкриттям сесії Конгресу місцевих та регіональних влад у Страсбурзі

Фото зі сторінки у Фейсбук Сергія МОРГУНОВА

За словами автора повідомлення, акція відбувалася на фоні виставки, що її організували делегати однієї з областей Росії. «Представники держави-агресора на власні очі бачили, як сприймається «правосуддя» Кремля по відношенню до українських патріотів, – зазначив Сергій Моргунов. – Ті, хто зупинявся біля нас, висловлювали обурення цинізмом і зухвалістю: людину судять лише за те, що вона є патріотом своєї країни». За словами Сергія Моргунова, наша делегація бойкотуватиме виставку з нагоди 20-річчя вступу РФ до Ради Європи і закликатиме бути солідарними учасників Конгресу з інших країн.

 

Представники української делегації з болем сприйняли жахливі звістки з Брюсселя про терористичні акти. «Ми співчуваємо близьким загиблих та поранених, які стали жертвами вибухів, – написав Сергій Моргунов. – Засуджуємо тероризм та агресію в будь-яких проявах, бо наша держава за останніх два роки, на жаль, добре знає, що таке тероризм і порушення прав людини».

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область

 

Голос України