Рішення про реконструкцію майбутньої площі, яку назвуть ім’ям Героя України льотчика Костянтина Могилка, ухвалив виконком Вінницької міськради.

Нині тут встановлено пам’ятник військовому літаку. Саме цей атрибут відіграв вирішальну роль під час вибору території, яка носитиме ім’я Костянтина Могилка. Передпроектні пропозиції облаштування площі продемонстрував на засіданні виконкому головний архітектор Вінниці Олександр Рекута. Тут буде зона відпочинку з фонтанами, клумбами. За його словами, площу планують розширити, щоб також обладнати місця для паркування автомобілів. «Проектанти намагалися максимально врахувати всі види функціонування площі, — наголосив Рекута. — Особливістю стане встановлення мультимедійного екрана для демонстрації фільмів під відкритим небом. Поки що це наша ідея. Якщо її підтримають, обдумаємо варіанти збереження екрана від можливого пошкодження вандалами».
Вінничанин Костянтин Могилко загинув у зоні АТО 6 червня 2014 року. Відважний льотчик ціною власного життя відвів палаючий літак, що падав на Слов’янськ на Донеччині, за межі житлової зони. Указом глави держави його удостоєно звання Героя України (посмертно). Костянтину було 36 років. Без батька залишилося двоє малолітніх дітей. Поховали Героя у приміському з Вінницею селі Пирогове.

Вінницька область.