Із зажуреними обличчями отримували документи на квартири мешканці міста Козятин на Вінниччині Ірина Москалюк та Олена Осаулко. Їхні чоловіки – Олександр Москалюк та Юрій Осаулко віддали своє життя, захищаючи державу у боях з бойовиками та російськими найманцями.

 

Нацгвардієць Олександр Москалюк потрапив під обстріл, коли екіпаж їхньої бойової машини йшов на визволення бійців 32-го блокпоста. На той час йому було 50 років. 33-річного Юрія Осаулка поховали тільки через чотири місяці після загибелі. Його тіло знайшли під бетонними плитами, коли розбирали конструкції Донецького аеропорту. «Кіборг» служив у 81-й десантно-штурмовій бригаді.

 

– Ніякими коштами держава не зможе спокутувати вину перед родинами загиблих, – зазначив заступник міського голови міста Козятин Віталій Вечера, вручаючи документи. – Проте наш священний обов’язок, який потрібно виконувати владі різних рівнів, – піклуватися, пам’ятати, робити все для того, щоб підтримати ці родини. І ми повинні шанувати загиблих, берегти пам'ять про них не тільки на словах, а конкретними справами. Це найменше, що можемо для вас зробити.

 

Загалом з Козятинського району поклали свої голови на Донбасі 11 мобілізованих чоловіків.

 

Новоселом у 2-кімнатній квартирі став також Віктор Северин з міста Ладижин. Документи на житло він отримував особисто, тільки сидячи, після важкого поранення відважний захисник втратив можливість ходити.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України