Після незначного затишшя знову загострився конфлікт між претендентами на право володіти кондитерською фабрикою в Житомирі. 19 травня Товариство з додатковою відповідальністю «ЖЛ» знову організувало штурм підприємства. Учасників цієї акції не пускали на територію, тож вони протаранили вантажівкою ворота. Одна з причин напруженої ситуації — суперечливі рішення судів.


У ЗАТ «Житомирські ласощі» заявляють, що рішення Верховного Суду України від 26 квітня цього року — це їхня перемога, бо «визнано незаконним припинення ЗАТ «Житомирські ласощі» та створення фіктивного ТДВ «ЖЛ».

Своєю чергою голова спостережної ради ТДВ «ЖЛ» Ігор Бойко заявив, що все майно та решта об’єктів, розташовані за адресою вул. Щорса, 67, за рішенням Житомирського апеляційного адміністративного суду належать винятково ТДВ «ЖЛ». Тож замість ТДВ «ЖЛ», реєстрацію якого анульовано, буде створено іншу юридичну особу, якій буде передано майно.


На підприємство прибули представники влади Житомира й області, керівництво поліції та СБУ. Понад годину за зачиненими дверима вони намагалися домовитися про мирний вихід із ситуації.

Житомир.