Рішення про надання квартири сім’ї загиблого Героя України льотчика Дмитра Майбороди ухвалено на засіданні виконкому Вінницької міськради.

 

За інформацією департаменту житлового господарства, однокімнатне помешкання розміщено в будинку в новому мікрорайоні обласного центру «Академічний». У 34-річного командира літака Ан-26 Дмитра Майбороди залишилася дружина, дітей у них ще не було.


35 бойових вильотів у зону АТО здійснив екіпаж під керівництвом майора Майбороди. Транспортний літак перевозив військові та гуманітарні вантажі, матеріально-технічні засоби, на його борту евакуйовували поранених та хворих. 14 липня 2014-го у повітряний лайнер влучила ракета, випущена бойовиками. Командир, утримуючи ушкоджений літак, наказав екіпажу катапультуватися. Тим само надав можливість врятуватися п’ятьом військовим. Команду не виконав тільки помічник командира, найближчий друг і тезко — майор Дмитро Шкарбун. Обидва поховані на Алеї Слави на центральному кладовищі у Вінниці.


Указом глави держави Дмитро Майборода удостоєний звання Героя України (посмертно). Дмитро Шкарбун нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Військовому літаку Ан-26 бригади транспортної авіації Повітряних сил України присвоєно ім’я льотчика Дмитра Майбороди, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.