Запорізький електровозоремонтний завод (ЗЕРЗ) нині працює з «двічі в.о. директора». Адже виконувач обов’язків Олег Вінник перебуває на лікарняному, а замість нього завод очолює його заступниця з комерційних питань Ольга Руденко.

Нагадаємо, що наприкінці квітня «Голос України» повідомляв про буквально «революційні події» на ЗЕРЗі, коли через усунення від посади О. Вінника колектив оголосив безстроковий страйк. У справу були змушені втрутитися голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль та представники Укрзалізниці.
Зокрема, голова облдержадміністрації під час зустрічі з працівниками заявив: «Я даю слово, що влада регіону підтримає запоріжців, які розвивають рідний край. Уже сьогодні керівництвом облдержадміністрації буде підготовлено листи на адресу Прем’єр-міністра і міністра інфраструктури України з проханням підтримати багатотисячний колектив вашого підприємства. Я особисто переконався, що ЗЕРЗ розвивається, а його колектив підтримує Олега Вінника. Проте поки проблеми не буде розв’язано, я прошу вас вирішувати всі питання винятково в законодавчому полі і не розхитувати ситуацію».
Робітники дослухалися до заклику, і завод нині працює за п’ятиденним графіком. Окрім того, 23 травня Центральний суд міста Маріуполя поновив Олега Вінника на посаді. Чи оскаржено це рішення, поки що невідомо. Однак після страйку на одному з сайтів з’явилася низка матеріалів, у яких і О. Вінника, і колектив підприємства та його профком усіляко обливали брудом...
І ще. Виявляється, ЗЕРЗ — не ПАТ, а вже ПрАТ. Тобто приватне підприємство! Єдиним акціонером якого є Державна адміністрація залізничного транспорту... У чому тут річ і хто так вдало перереєстрував державне підприємство, могли б краще пояснити у ФДМУ та Укрзалізниці, приватизацію якої щойно заборонено Верховною Радою...

Запоріжжя.