Після запровадження трьох нових повітряних рейсів із Вінницького міжнародного аеропорту міська влада збільшила статутний фонд підприємства на п’ять мільйонів гривень.


Директор аеропорту Ярослав Мазурець повідомив, що інвестиційні кошти витратять на придбання нової техніки. Це і навігаційні прилади, і машини для обслуговування летовища, особливо взимку. Два роки тому підприємство передали у комунальну власність Вінницької міськради, раніше воно перебувало на балансі області. Місто взяло зобов’язання перед колективом налагоджувати зв’язки з авіакомпаніями, що підтримуватимуть регулярні авіарейси. «Нам не під силу закуповувати нові літаки, — каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Наше завдання — знаходити на взаємовигідних умовах механізми співпраці з авіакомпаніями для роботи аеропорту».


Одразу три нові рейси запропонував пасажирам нинішнього року вінницький аеропорт — до Тель-Авіва, Анталії і Варшави. До Ізраїлю й Туреччини вже літають. До столиці Польщі перший літак вирушить 27 червня.

Вінниця.