У дні проводів в останню путь вінничан, які віддали життя за незалежність держави у боях з російськими найманцями на Донбасі, у Вінниці оголошуватимуть Дні жалоби.

 

Офіційне рішення про проведення такого заходу прийнято на засіданні виконкому Вінницької міськради 23 червня ц. р. У ньому зазначено процедури днів жалоби -- на будівлях державних і комунальних установ, підприємств та організацій міста приспускатимуть Державний прапор з чорною стрічкою. На знак скорботи обмежуватимуть проведення розважальних заходів та спортивних змагань. Рекомендовано долучатися до заходів із вшанування загиблих підприємствам та установам й організаціям інших форм власності.

 

-- Ми зобов'язані вшановувати і віддавати шану тим, хто загинув, захищаючи Україну і всіх нас, -- наголосив на засіданні виконкому міський голова Вінниці Сергій МОРГУНОВ. -- Важливо, щоб це рішення було доведено до всіх комунальних підприємств, бізнесу, і щоб вони його дотримувалися. Вклонитися пам'яті загиблих, серед яких переважно молоді хлопці, -- це святий обов'язок кожного містянина.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України