Восьмеро сімей у селищі міського типу Муровані Курилівці, що на Вінниччині, отримали ключі від квартир у будинку, зведеному за обласною програмою "Доступне житло". Четверо новоселів є учасниками АТО.

 

"Будувати житло у такий складний час, коли фінансові потреби переорієнтовані на програми захисту країни від ворога, дуже непросто, -- наголосив під час вручення ключів новоселам голова Вінницької облдержадміністрації Валерій КОРОВІЙ. -- Нам вдається це робити, тим само даємо людям надію на краще майбутнє, упевненість у завтрашньому дні".

 

Новобудову звели на умовах співфінансування. Головну роль відіграла комунальна організація "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву". Голова фонду Володимир БАБОШИН уточнив, що вартість квадратного метра у новобудові становить п'ять тисяч гривень. Третину суми власник житла вносить одразу, а решту, заручившись підтримкою фонду, протягом п'ятнадцяти років під три відсотки річних. Різницю відшкодовує забудовнику фонд та обласний і місцеві бюджети.

 

Програма "Доступне житло" розрахована на отримання даху над головою освітянами, лікарями, працівниками соціальної сфери. В десяти районах області фонду виділено земельні ділянки під зведення 8--12-квартирних будинків. У чотирьох районах учасники програми вже отримали квартири. Два будинки зведено в обласному центрі -- на 94 і 28 квартир. У шести районах планують завершити роботи в нинішньому році.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України