Майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби вінничанин Олексій Денисюк перед поїздкою до Бразилії на Параолімпійські ігри-2016 отримав сучасну пневматичну зброю. Пневматичний пістолет, оснащений електронним пусковим механізмом, вартістю 60 тисяч гривень, йому вручив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Кошти виділила обласна влада.

 

На знімку:

 

параолімпієць Олексій Денисюк
перед поїздкою до Бразилії
отримав сучасну пневматичну зброю,
подаровану вінницькою обласною владою.

 

Її вручив спортсмену
голова Вінницької ОДА
Валерій Коровій.

 

Олексій Денисюк кульовою стрільбою займається з 17-річного віку. Нині йому 27. Чотири роки тому отримав важку травму. Пересуватися може, опираючись на ціпок. Однак заняття улюбленим видом спорту не залишив. Без нагороди спортсмен-параолімпієць не повертався жодного разу. Торік встановив світовий рекорд. На змаганнях з кульової стрільби серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату на Кубку світу в Бангкоку (Таїланд) виграв три золоті (!) нагороди, тобто переміг в усіх трьох дисциплінах. Тоді ж здобув ліцензію на участь в Параолімпіаді-2016. Це буде перша його Олімпіада.

 

-- На етапі підготовки до змагань в Бразилії Олексій перемагав своїх конкурентів, тому він має гарні шанси вибороти високу нагороду, -- каже його наставник, заслужений тренер України Денис Мустафаєв. -- Позитивну роль у здобутті олімпійської медалі може зіграти отриманий ним подарунок. Бо це пістолет найсучаснішої моделі з новими технологіями. За час, що залишився до поїздки в Ріо, спортсмен пристрілюватиме зброю на тренувальних зборах. Будемо сподіватися на перемогу! Дякуємо всім за підтримку нашого олімпійця.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України