Четвертий Міжнародний інвестиційний форум "Вінниччина -- бізнес в центрі України" провела у місті над Бугом обласна та міська рада Вінниці. Представники бізнесу та дипломатичних установ з понад десяти країн близького і далекого зарубіжжя відгукнулися на запрошення взяти участь у заході.

 

Ділове спілкування зарубіжних гостей, серед яких були потенційні інвестори, з місцевими підприємцями та представниками обласної і міської влади відбувалося на чотирьох запропонованих платформах -- залучення інвестицій у розвиток промислового сектору, енергоефективності та альтернативних видів палива, аграрного бізнесу та туристичної галузі.

 

-- Ми пропонуємо інвесторам те, чого, можливо, нема в інших регіонах, -- наголосив перед учасниками форуму голова Вінницької облдержадміністрації Валерій КОРОВІЙ. -- Це супровід обласною і міською владою Вінниці реалізації бізнес-планів від початкової стадії до їх завершення. Пропонована підтримка унеможливлює створення штучних перепон для інвестора, навпаки, сприяє ефективному втіленню в життя його планів. Така співпраця уже перевірена на практиці. Маємо приклади, коли інвестори саме завдяки гарантії влади відмовлялися від роботи в іншому регіоні на користь підтримки обласної і міської влади Вінниці.

 

Напередодні форуму департамент міжнародного співробітництва ОДА презентував оновлений веб-сайт "Інвестиційний портал Вінниччини". Крім того, у кожне іноземне представництво у нашій країні обласна влада передала план інвестиційних пропозицій. У документі також наведено приклади низки успішно реалізованих проектів. За інформацією обласного управління статистики, у першій половині 2016-го підприємствами краю освоєно майже три мільярди гривень капітальних інвестицій. Надзвичайно важливо, що 99 відсотків коштів від загальної суми витрачено на розвиток матеріальних активів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України