У Запоріжжі надвечір у неділю сталася штовханина між «небайдужими» перехожими та працівниками поліції. На вулиці Ладозькій у Дніпровському районі поліція зупинила «Таврію», за кермом якої перебував 16-річний підліток, до того ж нетверезий. Утім, одразу зібрався натовп на захист горе-водія, потім виникла штовханина з поліцією, в результаті якої кількох найагресивніших чоловіків доправили до відділку.


Тим часом не отримала продовження історія з побиттям у райцентрі Василівка волонтерів, які допомагали в зоні АТО добровольчому батальйону «Аратта». «Голос України» розповідав подробиці цієї історії. 20 серпня волонтери із Львівщини, котрі поверталися з передової, зробили зауваження молодикові, на скутері якого був номер з російським триколором. Дуже швидко на підмогу чоловікові під’їхала машина з харківськими номерами, а потім — подалі від автозаправки, де й відбувалися всі події — ще одна автівка. П’ятнадцять осіб звіряче побили одного волонтера, менше дісталося другому, який намагався захистити товариша. Постраждалого було госпіталізовано, але це не завадило поліції кваліфікувати побої як легкі тілесні ушкодження.


Одне із місцевих видань спробувало розібратися в ситуації. І виявилося, що доброта поліції до нападників може бути викликана тим, що батьки останніх «дуже непрості» у Василівці люди. Є серед родичів і працівники правоохоронних органів. Варто додати, що схожі пригоди з мажорами трапляються у Василівці регулярно. І найчастіше справи, взяті «на особливий контроль», розвалюють ще на стадії досудового слідства...

Запорізька область.