Уряд розраховує на конструктивний діалог та консолідовану позицію під час обговорення та ухвалення Держбюджету на 2017 рік. Про це, відкриваючи вчорашнє засідання Кабінету Міністрів, заявив прем’єр Володимир Гройсман.


«Я переконаний, що ми зможемо знайти консолідацію і парламенту, і уряду для того, щоб прийняти у визначені терміни Державний бюджет на 2017 рік», — зазначив він та назвав представлення і обговорення цього документа у Верховній Раді «достатньо продуктивними». За його словами, нині дуже важливо, щоб бюджетний процес на майданчику парламенту супроводжувався відповідними міністрами. «Я б просив, щоб кожен із вас узяв участь у засіданні всіх профільних комітетів», — наголосив він та водночас закликав політиків не перетворювати процес ухвалення Держбюджету на шоу. «Декому, напевно, хочеться перетворити нормальний, відкритий, публічний, ефективний процес створення національного бюджету на наступний рік на «шоу покемонів». Ми не допустимо, я переконаний у цьому», — заявив В. Гройсман.


Після обговорення звіту про результати децентралізації уряд схвалив постанову «Про деякі питання реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні», яка передбачає здійснення секторальних реформ у сферах освіти, охорони, здоров’я, соціального захисту.