У Луцьку почала працювати студія друку книг для незрячих. Першими двома такими книгами стали «Волонтери. Мобілізація добра» та дитяча — «Літо з амазонками» волинської письменниці Надії Гуменюк.


Всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» спрямувала цей соціальний проект на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля «Braіlle Studіo» із центрами у Києві та Луцьку. На сьогодні вдалося запустити лише луцький центр студії друку рельєфно-крапковим шрифтом Брайля за кошти небайдужих волинян: директора клініки Загурського — Тетяни Єремеєвої, очільника благодійного фонду «Волинь 2014» — Петра Пилипюка, підтримки луцького міського голови Миколи Романюка та луцької міської ради, пересічних громадян, які перераховували кошти на відкриття друкарні «Braіlle Studіo» в Луцьку.


Символічно, що саме книга «Волонтери» є першою ластівкою соціального проекту «Braіlle Studіo». А працівники ПрАТ «Волинська обласна друкарня» виступили саме як волонтери: закупили спеціальний папір, забезпечили оправлення і загальне оформлення видання.

Волинська область.