Міськрада Жмеринки, що на Вінниччині, прийняла рішення про зміну назви вулиці Пролетарська: відтепер вона носитиме ім’я земляка Героя України Леоніда Полянського.

На початку міської магістралі вже встановили пам’ятний знак із новою назвою. З портрета усміхається знайомий багатьом чоловік, також там вказані роки його життя й загибелі, є також коротка інформація про участь у Революції Гідності, про присвоєння звання Героя України. Урочисте відкриття пам’ятного знака відбулося напередодні 51-ї річниці з дня народження Полянського — 24 жовтня.


Його життя обірвалося 20 лютого 2014-го від кулі «беркутівця» на вулиці Інститутській у Києві. Поранення в груди виявилося несумісним із життям. Лікарі не змогли врятувати відважного залізничника. Він працював в одному з виробничих підрозділів Жмеринської дирекції Південно-Західної залізниці. Брат Григорій протягом двох днів розшукував Леоніда. Знайшов тіло у морзі на вулиці Оранжерейній у Києві. У вирі бурхливих подій тих днів не завжди була змога встановити особу поранених і загиблих, яких вивозили з Майдану. Поховали Героя у рідній Жмеринці на римо-католицькому цвинтарі. У нього залишилося двоє дітей: старша донечка й молодший син. Розповідають, що батько любив їх до нестями. На дні народження дарував однакові подарунки, які нагадують дітям про щасливі хвилини,  проведені з батьком.


Під час Революції Гідності на столичному Майдані загинув іще один мешканець міста залізничників — підприємець майстер живопису Валерій Брезденюк. Його ім’ям також названо одну з вулиць Жмеринки.


Вінницька 
область.