Ще 32 котельні переобладнано протягом нинішнього року на альтернативне паливо на Вінниччині. Загалом тепер на 401-й тепловій установці замість газу використовують інші види палива -- дрова, тріски, тирсу, пелети і навіть пресовану солому.

 

За словами заступника голови Вінницької облдержадміністрації Василя Броварника, регіональною програмою енергозбереження й енергоефективності передбачено цьогоріч переобладнання 47 котелень з метою заміни використання природного газу на інше паливо. На 32 об'єктах роботи вже виконано, на решті -- продовжуються. Для їх фінансування обласною владою залучено кошти на суму 22,5 мільйона гривень. Як пояснив посадовець, протягом двох останніх років заходи з енергозбереження -- заміна газу іншими видами палива -- забезпечили значну економію коштів: у бюджетних установах вона становить 94,2 мільйона, на підприємствах теплокомуненерго -- 264,8 мільйона гривень.

 

На низку інших заходів -- ремонт теплотрас, заміна вікон і дверей, засобів освітлення, встановлення терморегуляторів -- цьогоріч витрачено 30,8 мільйона гривень. Кошти надано обласною владою у рамках виконання програми з енергозбереджння й енергоефективності.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України