Договір на проведення реконструкції мостової споруди через річку Південний Буг у Вінниці укладено між департаментом капітального будівництва Вінницької міськради й одним із мостобудівних підприємств Києва.


За словами в.о. директора департаменту капітального будівництва Ігоря Кравця, вже до кінця листопада нинішнього року підприємство розпочне роботи, завершити які планують у другій половині наступного року. Як пояснив співрозмовник, на початковій стадії ремонту рух транспорту обмежать по одній половині переправи. Надалі можливе повне перекриття проїзду автомобілів і тролейбусів. Але це станеться вже наступного року. Згідно із проектом, виконавець робіт має відремонтувати та посилити несучі конструкції, замінити дорожнє покриття, розширити проїжджу частину, обладнати зливову каналізацію, а також замінити опори контактної мережі для руху тролейбусів. На проведення робіт передбачено витратити майже 57 мільйонів гривень.

У межах Вінниці експлуатують три мостові переправи через річку Південний Буг. Центральний міст відремонтували два роки тому. За словами фахівців, він найпотужніший, бо має монолітну конструкцію, ним, крім автомобілів, ходять трамваї та тролейбуси. Міст, що потребує ремонту, являє собою збірну конструкцію. Він з’єднує центральну частину міста з вулицею Київською. Третю переправу наведено в районі Старого міста.

Вінниця.