Вінницька міськрада, починаючи з 2017-го, купуватиме поліси страхування життя і здоров'я земляків, яких призиватимуть на службу для участі у зоні АТО.

 

Рішення про обов'язкове страхування мобілізованих через Вінницький міський військкомат депутати підтримали одноголосно. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов уточнив, що вінничани є піонерами у страхуванні за кошти територіальної громади тих, хто захищає країну. Для придбання страхових полісів на наступний рік в бюджеті передбачено п'ять мільйонів гривень. У разі необхідності депутати збільшать суму, аби у повній мірі забезпечити усі страхові кошти.

 

-- Страхову компанію буде обрано через тендерні процедури, -- пояснив міський голова. - Переможець працюватиме спільно з військкоматом. Там надаватимуть списки тих, кого мобілізують у зону проведення антитерористичної операції. З кожним з них укладатимуть страхові договори. Страхові поліси для них оплатить міська рада.

 

До моменту страхування міськрада надавала допомогу пораненим на лікування у сумі 25 тисяч гривень, а сім'ї загиблих отримували по сто тисяч гривень. Її отримали 89 воїнів, які зазнали поранень, та 21 сім'я загиблих. Система страхування удосконалить механізм надання допомоги. Наприклад, поранення бувають різної складності, але поки що на лікування надають однакову суму коштів. "Ті, хто зі зброєю в руках захищає країну на Донбасі, мають відчувати, що про них піклуються дома, -- додає Сергій Моргунов. -- Страховий поліс гарантуватиме їм упевненість, що у разі настання страхового випадку, вони або їхні родини отримають соціальний захист від міської влади. Зрештою, це ще один крок до зміцнення відносин між владою і громадою".

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України