Обласний фестиваль колядок "Різдвяні дзвіночки" за участю церковних і світських хорів розпочався на Вінниччині в обласному Будинку офіцерів.

 

Особливістю цьогорічного дійства є те, що воно відбуватиметься в кожному із 27 райцентрів краю. Про це повідомив "Голосу України" секретар Вінницької єпархії Української Православної церкви Владислав Демченко. "Десятий рік поспіль Вінницька єпархія організовує фестиваль "Різдвяні дзвіночки", -- каже протодиякон Демченко. -- За цей час мистецький захід набув неабиякої популярності. Вирішили поширити його на всі райони, щоб якомога більше охочих мали можливість долучитися у світлі дні Різдва до прекрасної хорової музики і співів, до народних і релігійних традицій. Їх відродження -- мета фестивалю".

 

Першим райцентром, де лунали "Різдвяні дзвіночки", стало історичне місто Бар. На сцену по черзі виходили всі хори місцевих храмів. Щире напуття хористам дав митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владика привітав їх, а також присутніх у переповненій залі глядачів із народженням Спасителя Христа.

 

Фестивальні співи звучатимуть протягом десяти днів. Завершиться фестиваль напередодні свята Водохреща великою програмою за участю кращих колективів.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України