Кошти на придбання двох легкових автомобілів для учасників бойових дій виділено з бюджету міста над Південним Бугом. Як пояснив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, один сертифікат на придбання автівки вручать учаснику АТО до Дня захисника України, інший уже вручили і приурочили до річниці виведення колишніх радянських військ з Афганістану.

 

Напередодні 15 лютого, а саме в цей день 1989-го радянська армія залишила територію Афганістану, до міськради запросили вінничан, які пройшли афганську війну. За мужність і патріотизм дванадцятьох з них удостоєно грамот та грошових премій. Інвалід тієї війни Олександр Гулей отримав з рук міського голови сертифікат на придбання автомобіля. Кандидатуру претендента подала Спілка учасників бойових дій в Афганістані. Започатковану традицію продовжать і в наступні роки.

 

-- Коли почалася війна з Росією, коли відбувалася анексія Криму, афганці одні з перших пішли добровольцями на фронт, стали активними учасниками волонтерського руху, -- зазначив Сергій Моргунов. -- Дякую вам за мужність, патріотичну громадянську позицію. Бажаю всім нам миру. Наш обов'язок -- пам'ятати тих, хто не повернувся з війни з далекого Афганістану і хто віддав своє життя за Україну у боротьбі з російськими окупантами на Донбасі.

 

За десять років афганської війни, яку назвали безглуздою для Радянського Союзу, у чужій для нас країні загинуло 169 вінничан.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України