Спеціалізований індустріальний парк для підприємств холодильного машинобудування планують створити у Вінниці. Меморандум про його створення підписано між Вінницькою міськрадою і «Українською пивною компанією» (UBC Group).

— Це нестандартний підхід в українських реаліях — спорудження на одній території групи спеціалізованих підприємств, — зазначив директор ПАТ «Українська пивна компанія» Ігор Бурдиленко. — З літа минулого року будуємо тут перший завод з виробництва холодильного обладнання. Під час діалогу з керівництвом міста виникла ідея створити повний цикл виробництва. Тому наступний етап нашої співпраці — створення кластера холодильного машинобудування.

Новий індустріальний парк, що має назву «Вінницький кластер холодильного машинобудування», «виросте» поруч з індустріальним парком, що вже внесено в загальнодержавний реєстр.

— Практики створення спеціалізованих парків в Україні поки що не існує, — зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Але, сподіваємося, нам вдасться переконати центральні органи влади, зокрема Міністерство економічного розвитку і торгівлі, підтримати цей проект.

Базою для створення кластера є земельна ділянка площею майже у 20 гектарів. Приблизно половина її належить територіальній громаді міста, решту придбала у власність «Українська пивна компанія».

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.