На засіданні національного виконавчого комітету правлячої у Румунії Соціал-демократичної партії (СДП) несподівано було висловлено недовіру уряду Соріна Гриндяну.
Як повідомило Румунське радіо, члени комітету обвинуватили прем’єра та міністрів у повільному виконанні державних економічних і соціальних програм, у поганій координації дій міністерств та незадовільній комунікації. Прем’єр намагався заперечувати, але його не захотіли навіть вислухати, і він залишив засідання ще до його закінчення, заявивши, що не збирається добровільно йти у відставку.
Прем’єра одноголосно виключили із Соціал-демократичної партії, а її голова Лівіу Драгня після засідання комітету заявив журналістам, що Гриндяну сам подасть заяву про відставку. Але прем’єр-міністр перед пресою ще раз заявив, що цього не дочекаються. «Не подаватиму у відставку. Я маю поводитися відповідально. Це — уряд Румунії, а не виконкому Соціал-демократичної партії. І я несу відповідальність перед усією Румунією. Але за своє крісло не тримаюся. Сподіваюся, ця урядова криза скоро закінчиться», — повідомив Гриндяну.
А в четвер вранці всі міністри поклали на стіл прем’єра заяви про відставку. Тепер вотум довіри уряду Соріна Гриндяну розгляне в понеділок парламент країни. Про це вже повідомлено президента Румунії Клауса Иоханніса. Можна не сумніватися, що кабінет міністрів буде відправлено у відставку, оскільки Соціал-демократична партія має стійку більшість у вищому законодавчому органі країни.