У рамках проведення освітньої реформи Кабінет Міністрів розпочинає реалізацію перших пілотних проектів програми «Нова українська школа», а також дає старт модернізації початкової освіти. За словами Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, для цього мають намір виділити мільярд гривень. Глава уряду нагадав, що йдеться передусім про матеріально-технічне оснащення класів, які стануть додатковим інструментом для вчителів та взірцем нових підходів в освіті для маленьких українців.


Володимир Гройсман підтвердив, що в проект бюджету на 2018 рік закладуть 25-відсоткове підвищення зарплат вчителів, повідомляється на сайті Кабінету Міністрів. Заплановане збільшення зарплат стане наступним кроком з підвищення престижу праці українського вчителя. Перше було 50-відсоткове збільшення зарплат з січня поточного року.


Уряд послідовно виконує поставлені завдання, заявив його очільник, висловивши сподівання, що приклад такої політики розповсюдиться й на місцях. Хоча система освіти — це відповідальність центральної влади, органи самоврядування мають бути також залучені до всіх процесів, переконаний він. Зокрема, це стосується облаштування й ремонту шкіл та дошкільних закладів. До першого вересня на місцевому рівні мають вирішити всі питання щодо підготовки шкіл до навчального року та опалювального сезону.


«Соціальна сфера повинна бути готова до 1вересня, — заявив В. Гройсман. — Особлива увага — підготовці житлового фонду, дошкільних установ, шкіл, лікарень». Кошти на проведення всіх робіт є, каже Прем’єр-міністр, і використовувати їх треба максимально ефективно.


***


До речі, цього тижня Кабінет Міністрів у рамках про-ведення адміністративної реформи розпочав тестування великого порталу вакансій в органах влади www.career.gov.ua. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook, зокрема, зауважив: «Надзвичайно важливо, щоб в органах влади відбулось оновлення кадрів, тому що без змін у системі державного управління неможливо провести справжній капітальний ремонт країни, неможливо змінити підходи до розв’язання проблем, які хвилюють сьогодні людей». Так стало відомо, що вже цієї осені в оновленій структурі відкриється майже тисяча вакансій, на які оберуть кращих із найкращих — «справжніх лідерів змін».