Запоріжжя:

Вона з’явиться у Запоріжжі. 12 мільйонів гривень на її придбання порівну виділили міська та обласна ради. Нову пересувну лабораторію передадуть у ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр», яка має відповідний досвід в обслуговуванні, штат фахівців і відповідні умови для роботи і зберігання обладнання.


Але у депутатів все-таки виникло запитання про те, як місто зможе отримувати дані лабораторії, якщо її передають на баланс держустанови, а також чи є у центру кошти на придбання видаткових матеріалів й утримання мобільної лабораторії. Поки що відповідей на ці запитання немає.


На сьогодні у Запоріжжі відсутня система оперативного спостереження за станом довкілля. А нова лабораторія дасть змогу оцінити масштаби шкоди від несанкціонованого й аварійного забруднення повітря, ґрунтів і вод, а також притягнути до відповідальності конкретних забруднювачів.


***


З початку року суб’єкти господарювання Запорізької області сплатили 117,6 мільйона гривень екологічного податку (без урахування показників великих підприємств, які обліковуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Порівняно з відповідним періодом 2016 року надходження зросли на 98,5 мільйона.