Проект придбання трамвайних вагонів обговорив міський голова Вінниці Сергій Моргунов із керівниками муніципальної транспортної компанії VBZ міста Цюрих.

— Ідеться про передачу нашому місту трамваїв, які поки що експлуатуються у Цюриху, — зазначив Сергій Моргунов після повернення зі Швейцарії. — Заміну планують розпочати наступного року. З цього часу на замовлення компанії VBZ вироблятимуть новий рейковий транспорт.
За попередньою домовленістю транспортна компанія Цюриха матиме можливість розпочати відправку трамваїв до Вінниці починаючи з 2021 року. «До цього часу нашому комунальному підприємству «Вінницька транспортна компанія» необхідно провести підготовчу роботу з модернізації та підсилення силового електричного обладнання, відпрацювати готовність рейкового господарства, скорегувати транспортну стратегію.
З транспортниками Цюриха вінничани працюють понад 10 років. У 2006-му було підписано меморандум про передачу місту над Бугом швейцарських трамваїв марки «Міраж» та «Карпфен». Відтоді городяни отримали понад 100 таких вагонів.