Понад півтори тисячі кілометрів здолала група активістів, очолювана депутатом Вінницької облради Володимиром Зарічанським, щоб доставити гуманітарну допомогу бійцям 17-го батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади, які захищають країну від російсько-терористичних військ на Донбасі.

Вантаж зібрали завдяки небайдужим мешканцям та підприємцям низки сіл Бершадського району. Бійці отримали знеболюючі та противірусні препарати, м’ясні, молочні, хлібобулочні вироби, воду, овочі, консервацію, солодощі тощо. Доставили також комплектуючі до бензопили. Її передали під час попередньої поїздки. Олива для двигунів, набір ключів, дві діжки для забору води — ці та інші речі замовляли воїни. «Щоразу особливу радість у бійців викликають малюнки, виготовлені учнями шкіл та дитячих садків, — каже Володимир Зарічанський. — Треба бачити, як світяться радістю їхні очі, коли беруть до рук нехитрі картинки малечі». Цього разу їх виготовили вихованці дитсадка «Світанок» села Велика Киріївка Бершадського району. Охоче спілкувалися військові зі священиком — настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці Ростиславом Процаніним та волонтером Аліною Мазур, які також прибули у підрозділ.
Поїздки на сході країни стали для Володимира Зарічанського традиційними. На знак подяки командування 57-ї бригади вручило грамоти йому, а також священику та волонтеру. Такі само відзнаки вони везли для вчителів й учнів шкіл Бершадського району із сіл Бирлівка, Березівка, Війтівка, Сумівка та Шляхова.