Більш як 1300 іноземним громадянам заборонено в’їзд в Україну через відвідування ними окупованої території АР Крим. Про це вчора повідомила Державна прикордонна служба України.


З початку року складено понад дві тисячі адмінпротоколів за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію (ТОТ) України та виїзду з неї. 


Крім того, ухвалено понад 1300 рішень щодо заборони в’їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, зокрема майже сотні артистів та діячів культури, інформує Держприкордонслужба. Окрім того, за результатами моніторингу отримано інформацію на більш як 800 осіб, котрі, можливо, перебували на ТОТ АР Крим.


Згідно із законодавством, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим ухвалюється рішення про заборону на їхній в’їзд до України. Державна прикордонна служба України також звернула увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в’їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 і ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.