Представники української діаспори у португальському місті Брага віддали данину шани героям Революції Гідності та загиблим за незалежність України на Донбасі.

 

На знімку: українці у португальському місті Брага вшанували героїв Революції Гідності та захисників незалежності України.

Фото надано автором.

Брага — чи не єдине місто в Європі, де силами української громади створено пам’ятний знак Героям Небесної Сотні та захисникам рідної землі від російсько-терористичних окупантів. Саме на цьому місці зібралися українці, які волею долі опинилися за тисячі кілометрів від рідного краю.


Про участь у заході розповіла керівник осередку українців у Бразі Валентина Бикова. За її словами, присутні — активісти осередку, Спілки української молоді — раді були бачити у своєму товаристві українського консула Анатолія Коваля, який прибув з міста Порту і поклав квіти до пам’ятного знака. 


Протоієрей Української православної церкви Київського патріархату Дмитро Ткачук (до речі, це він вніс ідею створити пам’ятний знак) відслужив панахиду за загиблими Героями у супроводі церковного хору. Звучав Гімн України, промовці згадували Героїв, бажали миру і процвітання рідній державі.


Зібрання закінчилося незвично, особливо для старшого покоління. Представники Спілки української молоді разом зі своєю наставницею Галиною Іллюк продемонстрували вміння у патріотичних іграх. Особливо хвилююче звучав у їхньому виконанні Гімн «сумівців». Під час його виконання найменші члени організації, одягнені в українське національне вбрання, тримали прапор України.


До речі, з нагоди 100-річчя Української революції консул України у місті Порту Анатолій Коваль виступив в одному з національних друкованих видань із статтею, в якій розповів про становлення і розвиток нашої держави у складних умовах. Стаття знайшла відгук, зокрема в університеті Порту. Один із викладачів ознайомив з нею студентів навчального закладу.

Лісабон.