На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у вітальному слові до учасників Міжнародного саміту мерів, який відбувся у Києві. Серед гостей заходу — понад 100 градоначальників, а також представники місцевого самоврядування Канади, Ізраїлю, Словаччини, Бразилії, Швеції, Великої Британії ї Нідерландів.


Саміт працював в декількох напрямах — презентації новацій, обговорення проблематики містобудівництва, спеціальні воркшопи, а також екскурсії на технологічні майданчики Києва.


«Ключова ідея всіх змін, які сьогодні відбуваються в державі, — надання громадянам нової якості життя, коли українські міста стають комфортними, державні та місцеві ресурси використовуються ефективно, а люди мають роботу, дохід та упевненість у завтрашньому дні», — зазначив прем’єр. І головним інструментом досягнення цієї мети стала децентралізація — передача повноважень та ресурсів на місця та стимулювання об’єднання громад. «Той шлях, який ми обрали, є вірним. У подальші роки ми побачимо успіх громад», — переконаний Володимир Гройсман. Водночас він наголосив, що успіх напряму залежить від компетентності місцевої влади та її залучення до всіх процесів.


Торкнувшись питання інновацій, В. Гройсман зауважив, що запроваджена урядом політика підтримки інновацій та технологічного оновлення держави дозволить досягти стратегічної мети — змінити модель роботи економіки від сировинного придатка та постійного «латання дір» до системного розвитку і  виробництва кінцевого продукту з високою доданою вартістю.


Нині в Україні працюють одразу декілька інститутів, покликаних сформувати систему інноваційної підтримки, серед них — Рада підтримки інновацій, офіси залучення інвестицій та просування експорту, а також Фонд підтримки стартапів, який працюватиме вже з наступного року.

Довідково 

Міжнародний саміт мерів (IMS) заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування та фахівцями місцевого розвитку світового рівня.

Вл. інф.