"Диктатор Північної Кореї вчора зробив вибір, який не віддаляє, а наближає світ до війни. Ми ніколи не прагнули війни з Північною Кореєю, і сьогодні ми не хочемо цього. Але якщо буде війна, то вона станеться через триваючі акти агресії, які ми бачили вчора. І якщо війна настане, будьте певні, північнокорейський режим буде повністю знищений", -- сказала Постійна представник США в ООН Ніккі Гейлі під час екстреного засідання Ради безпеки, скликаного після чергового запуску міжконтинентальної балістичної ракети, здійсненого КНДР. Ніккі Гейлі заявила, що Сполучені Штати закликають усі країни розірвати дипломатичні відносини з КНДР, інформує DW.

 

"Провокації із запуском міжконтинентальної балістичної ракети доводять, що північнокорейський режим не зацікавлений в переговорах. Міжнародна спільнота ніколи не змириться і не визнає статус Північної Кореї як держави з ядерною зброєю", -- сказав, виступаючи на засіданні Радбезу, Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко. Він наголосив, що Україна рішуче засуджує дії КНДР, інформує прес-служба нашої місії в ООН.

 

Закликав до посилення санкцій щодо Північної Кореї і Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттр. Він наголосив, що РБ ООН слід ухвалити нову резолюцію з новим пакетом жорстких обмежуючих заходів проти КНДР.

 

Голос України