Делегація представників краю Височина на чолі з генеральним директором пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки Драгославом Рібою відвідала Свалявський, Воловецький та Міжгірський райони. 

На знімку: під час відвідання чехами Міжгірського району.

Фото надане прес-службою облДСНС.

Іноземні гості завітали з подарунками, як і годиться перед Різдвом і Новим роком, до дитячих садків села Сасівка Свалявського та селища Нижні Ворота Воловецького районів. А в райцентрі Міжгір’я взяли участь в урочистих заходах з нагоди відкриття меморіальної дошки, присвяченої чеському письменникові Яроміру Томечку, котрий певний час проживав на території нинішнього Міжгірського району й більшість своїх творів присвятив побуту верховинців.
Чеська делегація відвідала й пожежно-рятувальні підрозділи, що дислокуються в селищі Міжгір’я та селі Синевир. Вони подарували місцевим вогнеборцям плаваючу пожежну мотопомпу та десять комплектів бойового одягу пожежника-рятувальника. 
Драгослав Ріба побажав вогнеборцям якнайменше бойових виїздів та обов’язково повертатися додому в повному складі.
У свою чергу керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак подякував високим гостям за надані матеріально-технічні засоби, адже з ними рятувальники будуть більш захищені від небезпечних факторів, які можуть виникати під час виконання завдань. Також висловив сподівання, що відносини між закарпатськими рятувальниками і пожежно-рятувальною службою краю Височина будуть лише поглиблюватися, адже обмін досвідом роботи, а також впровадження новітніх технологій дасть змогу рятувальникам більш оперативно та якісно надавати допомогу людям, які її потребують.
Дружні відносини між закарпатськими й чеськими рятувальниками мають давню і плідну традицію. Напередодні, як повідомляють в облДСНС, чеська делегація відвідала рятувальні підрозділи Ужгородського та Іршавського районів, під час яких вогнеборцям сіл Велика Добронь і Довге подарували сучасні матеріально-технічні засоби чеського виробництва.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.