Торік різдвяну ялинку, встановлену у Вільнюсі, назвали одним із найкрасивіших різдвяних дерев у світі. Тож цьогоріч у литовців було нелегке й амбітне завдання: перевершити самих себе. І на думку порталу European Best Destinations, який визначає рейтинг найкрасивіших різдвяних дерев у Європі, це вдалося.

 

 

Головна ялинка Литви вражає висотою — 27 метрів. Її прикрашають 70 тисяч лампочок та 900 іграшок. Вся різдвяна композиція, якщо це можна назвати таким словом, охоплює 2500 квадратних метрів. Мер міста Ремігіюс Шімашюс назвав проект новорічного містечка на Соборній площі «казковим видінням». Фото різдвяної красуні виставили на офіційних сторінках усі туристичні представництва Литви за кордоном, закликаючи відвідати країну в різдвяні та новорічні свята. Селфі на тлі ялинки зробила навіть Президент Литви Даля Грібаускайте. Вона виставила світлину на своїй офіційній сторінці у Фейсбуку і підписала: «Я пишаюся найкрасивішою ялинкою у Європі!» Очевидно, різдвяну красуню учора міг побачити і Президент Петро Порошенко.


До списку European Best Destinations цьогоріч також занесено різдвяні ялинки у Празі, Римі, Страсбурзі, Відні та Варшаві.

Фото з офіційної сторінки у Фейсбуку Далі Грібаускайте.