Спільне патрулювання кордону нашої держави з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою розпочали 7 грудня вартові Могилів-Подільського прикордонного загону та регіонального управління «NОRD» Прикордонної поліції Республіки Молдова.

 

 

Вони охоронятимуть ділянку державного рубежу протяжністю майже 50 кілометрів на території Вінницької області. Першими пройшли частину маршруту керівники названих підрозділів — начальник Могилів-Подільського прикордонного загону полковник Юрій Василик та начальник регіонального управління «NОRD» Прикордонної поліції Республіки Молдова головний комісар Марін Андронік.


— Спільні патрулювання — це нова форма охорони кордону, — розповіла «Голосу України» прес-секретар Могилів-Подільського прикордонного загону Людмила Катеринич. — Вона спрямована насамперед на протидію транскордонній злочинності. За словами співрозмовниці, вартові з Молдови заступатимуть в наряд без зброї.


— Спільне патрулювання на українсько-молдовській ділянці кордону застосовуємо ще з 2010 року, — наголошує Л. Катеринич. — Вінницька область межує з Молдовою на відстані понад 150 кілометрів. Майже вся ділянка кордону пролягла по Дністру.

Спільні патрулі несуть службу на обох берегах. Відтепер так само патрулюватимуть кордон на сегменті з Придністров’ям, тут він проходить по суші. Зрозуміло, чергування триватиме тільки на українському боці.

Вінницька область


Фото надано Людмилою Катеринич.