Універсальний автомобіль (на знімку) для вивезення побутових відходів з додатковим механізмом автоматичного миття та дезінфекції контейнерів придбало комунальне підприємство «ЕкоВін».

— Це перша така машина у нашому автопарку, — каже Петро Гриневич, керівник підприємства, що займається вивезенням побутових відходів. — Автомобіль німецького виробництва. Обладнаний додатковим пристроєм для миття всіх типів сміттєвих контейнерів.
За словами співрозмовника, на миття одного контейнера витрачається до тридцяти секунд. Спочатку з нього автоматично висипають відходи, їх розміщують у відокремлене закрите відділення, спресовують. Після цього відкривається інший відсік — мийний.
— Для миття передбачено три режими роботи — автоматичний, напівавтоматичний та ручний, — уточнює Петро Гриневич. — Струмінь води великої сили забезпечує виконання операції менш як за хвилину. Дуже важливо, що використана вода залишається у відсіку в кузові автомобіля, а не виливається на майданчик. Надалі її вивозять разом із побутовими відходами.
У Вінниці на 350 майданчиках розташовано майже дві тисячі ємностей для побутових відходів. Раніше їх мили і дезінфікували у ручному режимі безпосередньо на місці зберігання. Використання нового автомобіля дасть можливість поліпшити екологічну ситуацію на території збирання сміття.

Фото з сайту Вінницької міськради.