Ще раз подякувавши парламенту за вчасне ухвалення Держбюджету на 2018 рік, прем’єр Володимир Гройсман під час учорашнього засідання уряду наголосив, що так ламаються старі стереотипи та за-проваджуються нові принципи відповідальної політики. «Життя у 2018 році для пересічних громадян буде краще, ніж у 2017 році», — підкреслив він і запевнив, що звик виконувати свої обіцянки. «Я не можу дозволити собі такої розкоші, щоб щось пообіцяти, а потім на наступний день про це забути. На превеликий жаль, у бага-тьох випадках для нашої політики української пообіцяти і не зробити, пообіцяти і забути — це норма життя», — сказав В. Гройсман та висловив намір зламати цю «норму життя», змусивши всіх відповідально ставитися до своїх обіцянок. 

Уряд, зокрема, ухвалив рішення про завершення будівництва та введення в експлуатацію першої черги оновленого комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». «Півтора року тому я дав обіцянку добудувати першу чергу лікарні «Охматдит» і сьогодні ми ухвалюємо рішення про повноцінний запуск першої черги комплексу», — повідомив В. Гройсман та доручив Міністерству охорони здоров’я забезпечити, щоб за 2—3 місяці перша черга сучасного лікувального комплексу площею понад 26 ти-сяч м2 могла прийняти перших пацієнтів. А загалом лікарня «Охматдит» розміщуватиметься на площі 67 м2 та складатиметься з декількох блоків, в яких діятиме 10 сучасних хірургічних відділень, 5 онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.


Також Кабмін ухвалив рішення про початок офіційної процедури відбору міжнародних партнерів для спільного управління українською газотранспортною системою. З цією метою утворено робочу групу під керівництвом віце-прем’єра Володимира Кістіона, до складу якої ввійшли представники профільних міністерств, компаній НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Магістральні газопроводи України», в.о. голови парламентського Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, представники Європейської Комісії та Секретаріату енергетичного співтовариства, Посольства США в Україні. Очікується, що попередньо буде проведено консультації з іноземними операторами газотранспортних систем, які відповідають вимогам Закону «Про ринок газу», після чого відбудеться конкурс із залучення одного чи кількох партнерів до ПАТ «Магістральні газопроводи України».


У рамках подальшої реалізації пенсійної реформи та осучаснення пенсій уряд розглянув проект закону про підвищення пенсій військовослужбовцям і працівникам правоохоронних органів та відправив його для подальшого обговорення до Ради національної безпеки та оборони. За словами прем’єра, мова йде про підвищення та осучаснення пенсій для 550 тисяч військових пенсіонерів. «Середнє збільшення становитиме не менш як 1,5 тисячі гривень, а бойові пенсії зростуть навіть більше», — зазначив В. Гройсман.


На пропозицію міністра освіти Лілії Гриневич уряд затвердив план заходів на 2017—2020 роки з реалізації Концепції державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа та перспективи впровадження на період до 2029 року».