Грецька газета Vima з посиланням на джерела в силах безпеки країни повідомила, що поліція розкрила задум терористичної групи, яка готувала замах на президента Туреччини Реджепа Ердогана під час його першого візиту в Афіни 7—8 грудня.

Грецька поліція наприкінці листопада провела рейди по трьох адресах, де проживали бойовики Революційної народно-визвольної партії Туреччини, і виявила там цікаві записи. В них було докладно розписано сценарій замаху на Ердогана під час його перебування у столиці Греції.

Згідно з планом, одна група бойовиків повинна була обстріляти кортеж Ердогана із гранатометів із двох точок, а друга — відпрацьовувала обстріл автомобіля президента Туреччини. А загалом до терористичної групи входило 
9 осіб, які є громадянами Туреччини. Всі вони заарештовані й допитуються слідчими. Про їхні свідчення нічого не повідомляється, але в пресу просочилася інформація, що сили безпеки шукали в районі гори Парнас схованки терорист зі зброєю, гранатометами, ручними гранатами і пляшками із запальною сумішшю, які ті планували використати під час планованого замаху на президента.

Однак уже у вівторок грецьке електронне видання rua.gr навело слова високопосадовця столичної поліції, який заявив, що ніякого плану замаху на Ердогана в заарештованих членів терористичного угруповання не було, і все це вигадки журналістів. А фото учасників групи й вилученої в них на трьох квартирах у районах Неос Космос і Калліфея зброї опубліковано поліцією офіційно. Як його планували застосувати, з’ясовує слідство.

Поки що не відомо, як у редакції газети Vima відреагували на фактичне обвинувачення в поширенні фейкової новини, про яку вже повідомили й турецькі ЗМІ з посиланням на грецькі видання.