Знайти партнерів в Німеччині та заручитися підтримкою громадської організації «Служба старших експертів», котрі зможуть допомогти людям з інвалідністю у Кременці, вирішив Мартін Ройтер.

Доброчинець із Німеччини протягом останніх десяти років здебільшого мешкає в Україні. За цей час працював в університетах Харкова, у Торговельній палаті України у Києві, а з минулого року є консультантом-експертом із питань поглиблення та розширення братніх стосунків при Ужгородській адміністрації.
Мартін Ройгер потрапив на практичне заняття, котре провели у школі для хворих на ДЦП діток практичні психологи Галина Кравчук та Наталія Герасимович, вчитель початкових класів Алла Рудницька, логопед Світлана Малишечива та голова ГО «Батьки дітей інвалідів та їхніх друзів «Зоря надії» Алла Андрощук. А побачивши, які зусилля докладають небайдужі люди, щоб допомогти хворим на ДЦП адаптуватися в суспільстві, і зрозумівши, що їм потрібна допомога, вирішив посприяти. «Важливо, аби ці діти не були ізольовані, а перебували з іншими», — зазначив Мартін Ройтер.
Чому він захопився Кременцем та його людьми? Каже, що саме це місто йому дуже сподобалося. «Я багато подорожую по Україні, але Кременець, і взагалі вся Тернопільщина, мабуть, найгарніший край в Україні. І я, вже великий друг Кременця, тож хочу допомогти йому», — наголосив Мартін Ройтер. Доброчинець вже надавав фінансову допомогу місту. Цього року, зокрема, його коштом у Кременці встановили десять лавочок.

Фото з сайту http://kremenets.city