Суд Сеула засудив Чхве Сун Сіль, подругу екс-президента Південної Кореї Пак Кин Хе, до тюремного ув’язнення терміном на 20 років та призначив штраф у розмірі 16,6 мільйона доларів. Її звинувачують у хабарництві, зло-
вживанні владою та корупційних діях. Викриті журналістами в жовтні 2016 року факти її втручання у державні справи стали причиною масштабного скандалу та призвели до імпічменту у грудні 2016 року Пак Кин Хе. Проти екс-лідерки відкрили кримінальну справу. Таким чином, вона стала першою главою країни, відстороненою через імпічмент.

Нагадаємо, Чхве Сун Сіль було заарештовано в листопаді 2016 року, їй висунули звинувачення за 18 пунктами. Слідство вважає, що вона, користуючись довірою і прикриваючись ім’ям глави держави, намагалася втручатися в державні справи і вимагала гроші у великих південнокорейських компаній з метою особистого збагачення. Зазначимо, що жінка не обіймала жодних державних посад. У червні 2017 року подругу екс-президента було засуджено до трьох років за вимагання привілеїв для своєї дочки в університеті. Це рішення суду стало першим обвинувальним вироком стосовно Чхве Сун Сіль.

На знімку: Чхве Сун Сіль після суду.

Фото Yonhap/Укрінформ.