Профілактику дефіциту йоду серед населення у Вінниці розпочав місцевий хлібозавод. Тут випікають сорти хліба з додаванням йодованої солі.
За словами керівника підприємства Сергія Семенкова, над впровадженням нового виду продукції працювали спільно з науковцями Інституту екогігієни і токсикології імені академіка Л. Медведя МОЗ України. Досвід перейняли у швейцарців. Як стверджує співрозмовник, нині у 120 країнах використовують йодовану сіль, а забезпечення йодом через споживання хліба — найдоступний спосіб. Як пояснили в хлібопекарні, на сто кілограмів борошна додають півтора кілограма йодованої солі. У 500-грамовому буханці міститься 55 мікрограмів йоду, це третина добової потреби людини.
Вінницька область.