Учора в Києві відбувся IV Балтійсько-Чорноморський форум, головною темою якого стали питання безпеки регіону. 

На знімку: під час зустрічі з екс-лідерами Балтійсько-Чорноморського регіону (22 лютого).

Фото прес-служби Президента України.

Під час форуму учасники намагалися зрозуміти причини, які дозволяють порушувати норми міжнародного права, розібратися у неефективності основних механізмів забезпечення безпеки в світі і в Європі. У цьому контексті актуалізуються питання спільних цінностей у співпраці країн Балтійсько-Чорноморського регіону щодо модернізації європейської миротворчої стратегії.

У форумі взяли участь колишні лідери країн, розташованих між Балтійським і Чорним морями. Україну представляли Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, Білорусь — Станіслав Шушкевич, Болгарію — Петар Стоянов, Литву — Вітаутас Ландсберґіс, Латвію — Валдіс Затлерс, Молдову — Петру Лучинський, Польщу — Александр Квасневський. Президентом форуму є Геннадій Бурбуліс.

Президент України Петро Порошенко як учасник зібрання відзначив тверду і принципову позицію лідерів країн Балтії та Чорноморського регіону в підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Президент також особливо наголосив на важливості забезпечення солідарності усього світу з Україною та підтримки нашої держави. П. Порошенко підкреслив, що ціль Росії не лише Україна, а регіон в цілому.