13 березня фонд Одеської міської дитячої лікарні ім. Б. Я. Резніка поповнився ультрасучасною системою обігріву недоношених дітей з екстремально низькою масою тіла (від 500 грамів). Система дає змогу створити умови, близькі до фізіологічного стану дитини в утробі матері. Це дуже важливо для процесу дозрівання та виходжування.

Гроші на апарат зібрали на Благодійному різдвяному дипломатичному ярмарку, який відбувся торік у грудні в концертно-виставковому залі Морського вокзалу. Ініціатори заходу — дипломатичні місії, акредитовані в Одесі. Вже протягом багатьох років вони об’єднують зусилля для збору коштів на придбання обладнання для медичних установ міста.

Також дипломати передали медикам капнограф для розширення функціоналу реанімобіля для немовлят, придбаного раніше за міською програмою «Здоров’я». Цей прилад дозволить контролювати правильність проведення штучної вентиляції легенів, яка в немовлят з екстремально низькою вагою повинна бути дуже щадною.

Дуайен дипломатичного корпусу, акредитованого в Одесі, Генеральний консул Румунії в Одесі Еміл Рапча зазначив, що багато країн сьогодні хочуть розвивати відносини з Одесою. Це визнання того, що Одеса —прекрасне європейське місто.

— Ярмарок, що став традиційним, демонструє повагу наших країн до цього чудового міста, культурної столиці України. Звичайно, потрібно сказати дякую всім організаторам і учасникам ярмарку. Але найбільша вдячність — одеситам. Вони оцінили наш знак поваги місту: з кожним роком кількість відвідувачів ярмарку зростає, кількість зібраних коштів збільшується», — зазначив Еміл Рапча.

Одеса.