Шоколадну цукерку вартістю 7728 євро було представлено на XVI Міжнародному фестивалі шоколаду в середньовічному місті-замку Обідуш, що в Португалії.


Найдорожчу в світі цукерку виготовив португальський шоколатьє Даніел Гоміш, власник майстерні «Шоколад Даніела», з містечка Лейрія. Назвав її «Славна». В інтерв’ю португальській газеті «Ранкова пошта» майстер розповів, що його ексклюзивний виріб містить найдорожчі інгредієнти. Зокрема, чорний шоколад однієї з французьких фірм, шафран, білі трюфелі, а також олію з них, мадагаскарську ваніль. Цукерка вкрита пушинками із золота. Майстер запевнив, що цей інгредієнт також їстівний. Є й інші добавки. Які само, шоколатьє не розголошує.

 



Цукерка виготовлена в формі діаманта, упакована у футляр, що є не менш коштовним (на знімку). Майстер пояснив, що він з дерева, вкритий позолотою та кристалами Сваровскі. Стрічка, що нею перетягнута упаковка, також із золота.
— Це витвір мистецтва, — наголошує Даніел Гоміш. — Розумію, що коштує дорого. Перед тим, як приступити до роботи, з’ясував, що у світі є охочі придбати мій ексклюзив. Тому й узявся за справу.
За словами майстра, він реалізував уже чотири цукерки. Їх доставлено покупцям в Об’єднані Арабські Емірати, Аргентину, Анголу і Росію. Прізвища покупців не розголошує. Майстер планує виготовити тисячу таких цукерок.
Фестиваль шоколаду тривав з 23 лютого по 18 березня. «Славну» представляли на огляд тільки два останніх дні — під склом та під охороною.

Брага, Португалія.
Фото надано автором.