У четвер у Покровську, що на Донеччині, відбувся навчальний семінар з мінної небезпеки, в якому взяли участі вчителі сотень шкіл області.

Зустріч провели в рамках робочого візиту глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша і посла Швейцарської Конфедерації в Україні Гійома Шойрера (на знімку). Вони й презентували стандарт навчання ризикам небезпеки від мін і вибухонебезпечних предметів для педагогів, які працюють у навчальних закладах уздовж лінії зіткнення.

«Спасибі за увагу місцевої влади до проблеми й за сприяння у виготовленні навчальних макетів уряду Швейцарії. Інформування про мінну небезпеку стосується не тільки дітей, ця робота має охопити всі категорії жителів сходу», — наголосив В. Черниш, повідомляє прес-служба міністерства на своїй сторінці у Твіттері.

У семінарі також взяли участь представники Держслужби України із надзвичайних ситуацій і міжнародних гуманітарних організацій.

Посол Швейцарії у цьому місті був уперше. На запитання про те, чи сподобалося йому місто й чи зміг би він тут жити, Г. Шойрер відповів: чому б і ні. «Покровськ — це європейське місто», — зазначив він, пишуть «Донецькі новини». 

Візит до Покровська — частина дводенної поїздки дипломата містами, розташованими вздовж лінії розмежування. Учора такий само семінар провели й у Луганській області.

Фото зі сторінки в Твіттері Посольства Швейцарії в Україні.