Днями у Національному музеї «Київська картинна галерея» у рамках фестивалю «Французька весна» відкрито виставку живопису французького митця з українським корінням Ігоря Увароффа під назвою «Підведення підсумків».

У 15 років Ігор Уварофф почав малювати. У 20 — він уже зробив свої перші дизайни фотосесій для журналів Vogue та Elle, а також для таких брендів, як Hermes та L’Oreal. У 25 — закінчив Академію мистецтв у Парижі і з того часу з легкістю поєднує роботу фотодизайнера та художню творчість. Від самого початку Ігор заповнював творчі зошити. Нині це вісім записних книжок, які об’єднують 280 картин. У цих роботах відчувається і пульс сучасного життя, його проблеми, намагання розібратися із сучасними викликами, осмислити їх.

Зараз частину цих робіт Ігор Уварофф показує не будь-де, а у Київській картинній галереї, що розташована у будинку його прапрадіда Федора Терещенка. У цьому самому будинку виросла його прабабця — графиня Наталія Уварова. Тут, можна сказати, почалася і його історія. Тому виставка Увароффа — це не лише творчий підсумок, а й намагання повернутися до власних першоджерел.

Вл. інф.