«Вила» — таку назву має книжка про історію села з однойменною назвою, видання якої ініціював голова Вінницької облради Анатолій Олійник. Надав немало матеріалів про свою малу батьківщину авторам — рідній сестрі Надії Подкопаєвій та Юлії Белінській.

На знімку: Анатолій Олійник у залі серед земляків під час презентації книжки про рідне село «Вила».

Фото з сайту Вінницької облради.

Під час презентації зала сільського Будинку культури не могла вмістити всіх охочих дізнатися про те, як створювалося видання, про кого в ньому розповідається. «Попри те, що книжка об’ємна, має 500 сторінок і наклад 300 примірників, переконаний, що про Вила ще не все написано, — зазначив Анатолій Олійник. — Тому давайте працювати далі, щоб видати ще один том про наше славне село і його людей».
«Особливою книжку робить те, що в ній багато життєвих історій конкретних людей, сімей, родин, династій, — наголосила Надія Подкопаєва. — У такий спосіб ми зберегли добру пам’ять про них для наступних поколінь».
З гарною подією присутніх у залі привітали заступник голови облради Ігор Хміль, депутат обласної ради, поетеса Жанна Дмитренко, заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк, заступник голови Вінницького земляцтва у Києві, лауреат низки літературних премій Ніна Гнатюк, керівник департаменту інформаційної політики Вінницької ОДА Світлана Василюк. Пісні та вірші про село з незвичною назвою Вила лунали у виконанні учасників художньої самодіяльності. Анатолій Олійник подарував найменшим землякам вишиванки.

Віктор СКРИПНИК.