На Вінниччині на пільговий квартирний облік поставлено 70 соціально незахищених дітей. Ще чотирьом оформлено право власності на житло, що залишилося їм у спадок.

У всіх цих випадках були порушені житлові та майнові права дітей-сиріт, а також з багатодітних та малозабезпечених родин. Відновити їх вдалося після втручання прокурорів Калинівського, Літинського, Гайсинського, Мурованокуриловецького, Томашпільського, Тульчинського, Чечельницького, Шаргородського районів та Вінниці.

— Насправді в неповнолітніх вкрали право на житло, на майнові права, — каже начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Вінницької області Іван Криворучко. — Усі ці факти нам стали відомі після проведення перевірок. За порушення обліку та збереження майна, а також житлових та майнових прав дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування до відповідальності притягнуто 18 службових осіб органів державної виконавчої влади.

Крім цього, прокуратурою області протягом 2013 року на захист житлових та майнових прав соціально незахищених дітей пред’явлено 11 позовів на загальну суму 430 тисяч гривень. Усі вони вже виконані.

Вінницька область.