До обласної дитячої лікарні та обласної дитячої інфекційної лікарні передали нове медичне обладнання на 255 тисяч гривень.

— Переконаний, що сучасне оснащення допоможе якнайшвидше одужувати нашим дітям та істотно полегшить роботу лікарів, — коментує подію голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. — Цього року на охорону здоров’я у нас передбачено 893 млн грн із обласного бюджету, в тому числі 91,6 млн на обласну дитячу лікарню та 15,6 млн на інфекційну.
Так, остання отримала дефібрилятор «Cardio — Aid» 360-B (Угорщина), шприцевий насос SN — 50 (Англія), аспіратор ASKIR 36 BR (Італія), які були розподілені у відділення анестезіології, інтенсивної терапії та відділення № 2. А обласна дитяча лікарня отримала оновлене обладнання для відділень реанімації, інтенсивної терапії, а також онкогематологічного відділення — три інфузійні двоканальні дозатори (для проведення інфузійної терапії дітям із розрахунком часу та кількості лікарського засобу при введенні), а також три медичні аспіратори (для санації трахеобронхіального дерева та відсмоктування рідини з порожнин). Хірургічний відсмоктувач використовується при всіх хірургічних операціях, а також у реанімаційних відділеннях. Шприцевий дозатор працює з пацієнтами майже безперервно, дає змогу із заданою періодичністю вводити потрібні дози ліків.
І таке обладнання є вкрай необхідним у цих відділеннях.

Марина ШКОРУБСЬКА.
Фото прес-служби Миколаївської ОДА.