У вівторок екстрене засідання уряду Греції за участі прем’єр-міністра Алексіса Ципраса, усіх міністрів і осіб, відповідальних за боротьбу з вогняною стихією у районі Аттика та інших регіонах країни, відбулося не в Афінах, а в маєтку «Максимос». На ньому було заслухано доповіді міністрів захисту населення й внутрішніх справ про заходи, що їх вживають. 

Було відзначено, що кількість загиблих від вогню сягнула 77 людей. Але це не остаточні цифри, бо пожежники знаходять дедалі нові трупи обгорілих, а водолази піднімають із дна моря людей, які рятувалися від вогню у воді. Багато хто з них просто не вмів плавати й не зміг довго протриматися в буремному морі. Кількість зниклих безвісти дотепер невідома. А в різних клініках з опіками й ранами перебуває 187 осіб, у тому числі більше 20 дітей, стан понад десятка з них критичний.

Згідно з рішенням уряду в Греції оголошено триденну жалобу за жертвами стихії і подовжено стан стихійного лиха у районах, якими прокотився вогонь. Створюється доступна для всіх база даних про зниклих безвісти людей. Зазначено, що кількість загиблих перевищує цифри 2007 року, коли під час лісових пожеж на півострові Пелопоннес загинуло близько 70 людей. Було скасовано президентський прийом з нагоди річниці відновлення демократії в Греції (липень 1974 року).

У грецьких ЗМІ з’являються дедалі нові свідоцтва людей, котрі врятувалися від вогню. Свою шокуючу історію журналістам розповіла 50-річна пані Ставрула, госпіталізована до лікарні Сісманоглу у вівторок вранці. Завдяки щасливому випадку вона встигла добігти до моря і кинулася у воду, незважаючи на високі хвилі. Їй довелося провести у морі п’ять година, поки пізно вночі її не виявив катер рятувальників. 

«Я проплавала близько п’яти годин. І навіть бачила мертву дівчину, але побоялася наблизитися до неї...» — розповіла вона. У катері перебувала врятована родина з дітьми й бабусею, а коли судно підходило до берега, рятувальники дістали дівчину без ознак життя.

Дивом удалося урятуватися й 70-річній пані Панагопулу. За її словами, вогонь наблизився до її будинку раптово, і вона почала панікувати, намагаючись урятувати свого чоловіка, старшого за неї. «Коли я побачила вогонь, то крикнула чоловікові: «Швидко в машину!» Однак було пізно — авто вже горіло. Я бігла щосили й тягла за собою чоловіка, який весь час спотикався...»

За словами завідувача клініки в Сісманоглу Маноса Куталаса, загалом з минулої ночі госпіталізовано 59 осіб з опіками, серцево-судинними й респіраторними захворюваннями. Троє з них у тяжкому стані й потребують особливого лікування, тому будуть переведені до спеціалізованих медичних установ. До моргу лікарні доправили тіла чотирьох загиблих. «Із урятованими постійно працюють досвідчені психологи, і лікарі по можливості контролюють ситуацію», — повідомив Манос Куталас.

Уже стало відомо, що причини смертоносної пожежі розгляне Верховний суд Греції. Прокурор ВС підписав наказ про початок установлення причин масштабних пожеж в Аттиці, що призвели до трагічної загибелі десятків людей і повного знищення майна громадян. Усі обставини виникнення смертоносних загорянь з’ясовуватиму група під керівництвом прокурора Ксенії Димитріу.